субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Mlađi osnovci u školi, ostali po kombinovanom modelu

Mlađi osnovci u školi, ostali po kombinovanom modelu

Tim za škole doneo je danas odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola od ponedeljka, 24. januara nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će se takođe odvijati prema kombinovanom modelu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Resorni ministar Branko Ružić rekao je da je takva odluka doneta nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija, te da je u ovom trenutku to najbolje rešenje i za učenike i zaposlene.

On je naveo i da je važno da se održi kontinuitet nastavnog procesa, uz poštovanje svih epidemioloških mera i dodao da će Tim za škole i dalje pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Kako je saopštilo Ministarstvo, tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i druge koji se nađu u tom prostoru.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.