Ministar Ljajić obišao rekonstruisanu Letnju pozornicu i Termalni bazen

Palić spada među pet najvažnijih turističkih destinacija sa najvećim potencijalom u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prilikom obilaska rekonstruisane Letnje pozornice i Temalnog bazena. On je podsetio i da Palić i Subotica, prema Strategiji razvoja turizma, spadaju među 18 prioritetnih turističkih destinacija.

Osnovni prioriteti svakako jesu da se turizam na Paliću podigne na mnogo viši nivo, poručio je direktor preduzeća „Park Palić“ Nebojša Daraboš. On je podsetio da su radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice trajali mesec dana, te da su za rekonstrukciju Termalnog bazena i Letnje pozornice izvojena sredstva u iznosu od 22 miliona dinara.

Ministar Ljajić poručio je su da je od ključnog značaja za razvoj turizma na Paliću privlačenje investitora odnosno stranih i domaćih ulagača. On je dodao da će Vlada republike Srbije nastaviti da ulaže u turističku infrastrukturu, kako bi se animirali investitori da ulažu u Palić. Ljajić je najavio više novca za razvoj Palića u 2018. godini

Neophodno je povećati i broj kulturno-umetničkih i sportskih manifestacija kojih trenutno ima oko 40 godišnje, dok bi turističku ponudu trebalo dopuniti sa još minimum dvadeset manifestacija, što bi omugućilo da Subotica i Palić budu celogodišnje turističke destinacije, za šta ima potencijala, zaključio je ministar Ljajić.