Meštani ogorčeni zbog farme svinja

Meštane Celjske ulice u mesnoj zajednici “Makova sedmica” godinama muči nesnosan smrad koji dolazi sa obližnje farme svinja.

Stanovnici Celjske ulice u MZ “Makova sedmica” bore se gotovo pet godina sa nesnosnim smradom koji se širi sa obližnje farme svinja. Oni navode, da takvo okruženje nije bezbedno za njihovu decu i unučad, te strahuju za njihovo zdravlje jer se, kako tvrde, zbog leševa svinja koje se odlažu na farmi, pojavljuju i pacovi. Kako kažu, godinama su pokušavali da potraže pomoć, kucali su na mnoga vrata, ali rešenje još uvek nisu dobili.

Predsednik mesne zajednice “Makova sedmica, Mirsad Nalić ističe da se za pomoć obraćao i Republičkoj veterinarskoj inspekciji, čiji je odgovor bio da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti. Zatim je pokušao da pozove komunalnu inspekciju i policiju, ali kako kaže odgovor nije dobio.

Meštani imaju brojna pitanja, a jedno od glavnih u čitavoj priči jeste – ko je nadležan za ovaj problem i da li će ljudi koji žive u Celjskoj ulici i narednih pet godina morati da čekaju na rešavanje ovog problema?