Mere Kriznog štaba za vikend

Na sednici Kriznog štaba, koja je održana jutros, odlučeno je da će postojeće mere važiti tokom ovog vikenda, a od nedelje moguće je njihovo ublažavanje.

Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim merama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani, saznaje „Blic“.

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi i noćni klubovi neće raditi do ponedeljka u 5 časova ujutru. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 časa, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Menjačnice koje nisu u okviru tržnih centara i tokom vikenda će biće otvorene do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Sledeća sednica trebalo bi da bude održana u ponedeljak a na stolu će, prema najavama, biti upravo radno vreme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.