Mala Bosna dobila ambulantu nakon dve godine

Nakon adaptacije i renoviranja, ambulanata Doma zdravlja u Maloj Bosni ponovo je otvorena za pacijente. Novčana sredstva obezbedila je lokalna samouprava u visini od 5,2 miliona dinara, a završene radove obišao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na renoviranje ambulante meštani naselja Mala Bosna čekali su duže od dve godine. Nakon odluke inspekcijske službe da zatvori objekat ambulante, građani su po lekarsku pomoć morali da idu u Bajmok, Tavankut i Mali Bajmok, što je starijem delu populacije predstavljalo dodatni napor.

U ambulanti ima oko 600 kartona pacijenata, a za sada će raditi dva puta nedeljno, kao i pre zatvranja, što je za ovaj opseg posla sasvim dovoljno, rekla je Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Na objektu su zamenjeni krov, prozori i vrata. Uveden je novi sistem grejanja, rekonstruisani su toaleti i zamenjena je električna instalacija. Takođe, ograđeno je i dvorište jer je pristup samom objektu bio jedan od najvažnijih uslova, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska. Grad je za ovu namenu iz budžeta izdvojio 5.2 miliona dinara.

U ovu ambulantu gravitiraju i meštani Hrvatskog Majura, Kaponje i Sebešića.