Košem kapitena Miloša Nikolića, košarkaši Spartaka pobedili OKK-a

Uprkos brojnim kadrovskim problemima, košarkaši Spartaka trijumfalno su započeli novu prvenstvenu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

U prvom kolu novog šampionata Subotičani su, juče, u Beogradu, pobedili OKK-a Beograd sa 76:75.

Posle početnog ispitivanja snaga, prva četvrtina pripala je konkretnijim domaćinima sa 22:17, koji su bili bolji i u drugoj deonici, koja je završena rezultatom 2 2:12 . Treća četvrtina pripala je izabranicima trenera Nenada Čanka sa 24:20, koji su krenuli na sve ili ništa, tako da su i poslednju deonicu rešili u svoju korist sa 23:11.

Interesantno je napomenuti da su na ovoj, izuzetno uzbudljivoj, utakmici košarkaši Spartaka do konačnog trijumfa došli u poslednjoj sekundi susreta, košem kapitena Miloša Nikolića, koji je doneo minimalnu, ali, izuzetno važnu, pobedu svom timu od 76:75.

Najefikasniji igrač u redovima Subotičana bio je Nikola Hristov, koji je postigao 18 koševa, dok je Miloš Nikolić realizovao četiri poena manje.

U narednom kolu košarkaši Spartaka, u Hali sportova, ugostiće ekipu Zlatibora, koja je u premijernom kolu, kao domaćin, savladala Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 89:80.