Kompletno imunizovano oko 32 odsto Subotičana

Prema podacima Doma zdravlja, od početka masovne imunizacije u našem gradu podeljeno je ukupno 77.000 doza neke od četiri dostupne vakcine protiv virusa Covid-19. Prvu dozu cepiva primila je 41.000 građana, dok je 36.000 primilo obe doze.

Kako objašnjava direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković, vakcinacija bez poziva, cepivima “Fajzer – Biontek” i “Sinofarm”, nastavlja se i tokom ove nedelje na centralnom punktu u Novoj opštini. Takođe, nastavlja se i imunizacija građana u prigradskim mesnim zajednicama, te su medicinski timovi danas bili u Tavankutu i Novom Žedniku, dok će se u sredu, vakcinacija vrštiti u Čantaviru i Bajmoku.

Stigle su i nove doze vakcine “Sputnjik V”, ali samo druge doze koje su namenjene građanima koji su čekali na revakcinu, dok će oni koji žele da prime prvu dozu ovog proizvođača morati da sačekaju, jer se još uvek ne zna kada stižu nove doze za tu namenu.

Do sada je oko 32 odsto odraslog stanovništva kompletno imunizovano, a kako se smanjuje broj novoobolelih, iz Doma zdravlja poručuju da se od danas ambulanta Ogranak 1 u Kumičićevoj ulici vraća normalnom režimu rada.