Kikbokseri Spartaka pripremaju se za Gospojinski turnir, u Novom Bečeju

Subotica, kao grad sportova, je rodonačelnik kikboksa u Srbiji, a ovaj sve popularniji borilački sport kod nas, na severu Bačke, uspešno egzistira već 26 godina.

Članovi Kikboks kluba Spartak, ovih dana, marljivo se pripremaju za tradicionalni Gospojinski turnir, koji će se, 28. avgusta, organizovati u Novom Bečeju, a do kraja tekuće kalendarske godine oni će nastupiti na još dva turnira u zemlji.

Kikboksom, ranije, su se bavili isključivo pripadnici jačeg pola, a u poslednje vreme ovaj, sve popularniji, borilački sport stiče mnogo veći broj pristalica i među devojkama.

Baš iz tog razloga, ovaj sportski kolektiv, čije proistorije se nalaze odmah kod glavnog ulaza u Halu sportova, svakog radnog dana, u terminu od 20 časova do 21 sat i 30 minuta, tokom cele godine, vrši upis novih članova, a jedini preduslov, koji budući kikbokseri, po odredbama važećeg Zakona o sportu, moraju da ispune je da su zdravstveno sposobni da se bave fizičkom aktivnošću.

Naš današnji sagovornik, koji je po zanimanju doktor sporta i fizičkog vaspitanja, a zaposlen je na subotičkoj Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera, ceo život posvetio je sportu, koji predstavlja njegovu najveću ljubav, pa nas je, između ostalog, zanimalo šta za njega, pored troje dece na privatnom planu, predstavlja najveće dostignuće na profesionalnom planu.