Kandidati liste „Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić“ pozivaju Bunjevce da glasaju 13. novembra

Dr Suzana Kujundžić Ostojić, nosilac liste pod rednim brojem dva za predstojeće izbore za članove Saveta bunjevačke nacionalne manjine, koji će biti održani u nedelju, 13. novembra, pozvala je sve Bunjevce i Bunjevke koji su upisani u poseban birački spisak da iskoriste svoje biračko pravo i izaberu peti saziv Bunjevačkog nacionalnog saveta.

Kako je navela dr Suzana Kujundžić Ostojić, nosilac liste “Složno za Bunjevce”, podršku imaju od 11 udruženja, a slogan je nastao iz želje da se predstavi način na koji vide budućnost novog saziva Nacionalnog saveta, a to je da svi rade zajedno i složno. Kao njaveći uspeh aktuelnog četvrtog saziva Bunjevačkog nacionalnog saveta, Kujundžić Ostojić ističe uvođenje bunjevačkog jezika u službenu upotrebu na teritoriji Subotice, ali i publikovanje rečnika i gramatike bunjevačkog jezika.

Jedan od osnovnih uslova da se službena upotreba bunjveačkog jezika proširi jeste osnivanje lektorata, rekao je Veljko Vojnić, predsednik Bunjevačke matice. On je istakao da je lektorat preduslov i za uvođenje bunjevačkog u predškolska odeljenja.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani u nedelju, 13. novembra, a pravo da glasaju imaju pripadnici manjinskih zajednica koji su upisani u poseban birački spisak.