среда , 28 септембра 2022
Naslovna / Društvo / Juče prezentovani rezultati realizovanih projekata koje je podržala Fondacija „Ana i Vlade Divac“

Juče prezentovani rezultati realizovanih projekata koje je podržala Fondacija „Ana i Vlade Divac“

U proteklih nekoliko meseci 5 udruženja civilnog društva je kroz razne aktivnosti u našem gradu realizovalo 5 projekata u vrednosti od 2,6 miliona dinara. Fondacija „Ana i Vlade Divac“ podržala je udruženja u okviru programa „Možemo i mi“ čiji su rezultati predstavljeni juče u prostorijama Udruženja „ZaJedno“ u Subotici.

 

Udruženje učenika, nastavnika i stručnih saradnika Politehničke škole „Olovka piše srcem“ je u okviru programa „Možemo i mi“ izgradilo letnju kuhinju sa nadstrešnicom kako bi korisnici Prihvatnog centra obroke mogli da pripremaju napolju, kako ne bi ložili vatru na otvorenom.

 

Projekat „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji realizuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo obuhvatio je kroz program „Možemo i mi“ udruženja: „Zajedno“, „Autizam“, Centar lokalne demokratije-LDA, „Olovka piše srcem“ i Crveni krst Subotice koji su prethodnih meseci realizovali svoje aktivnosti. Projekat je započet u martu ove godine, a juče su predstavljeni njegovi rezultati.

 

U Prihvatnom centru u Subotici trenutno boravi 11 porodica i 2 maloletnika bez pratnje, ukupno 55 osoba. Svojim projektima su udruženja migrantima koji borave u Subotici, a pogotovo deci ulepšali boravak u Srbiji dok čekaju prelazak u Mađarsku.

 

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, Ilija Đukanović istakao je da Grad ima izuzetnu saradnju sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ još od 2016. godine kad je potpisan memorandum o saradnji. Saradnja se razvijala kroz različite akcije do sada.

 

Letos je u okviru programskih aktivnosti održan “Festival solidarnosti” na kome se predstavilo svih pet podržanih organizacija i udruženja u okviru subotičkog Summer3p festivala na Paliću. Tom prilikom je veliki broj posetilaca ovog festivala učestvovao u raznim aktivnostima i radionicama koje su bile organizovane.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

Audio izložba “Jasenovac. Logor smrti, zemlja živih” u Fondaciji „Danilo Kiš“

U prostorijama Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, u četvrtak, u 19 časova, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.