Jubilej JKP “Čistoća i zelenilo” – 75 godina od osnivanja

Smotrom vozila, mehanizacije i opreme ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću i svečanom sednicom u Velikoj većnici, JKP “Čistoća i zelenilo” obeležilo je 75 godina od osnivanja.

Čestitajući jubilej predstavnicima preduzeća, gradonačelnik Stevan Bakić između ostalog je istakao da su veliki uspesi u poslovanju ovog preduzeća rezultat odgovornog i sistematičnog organizovanja, upravljanja i rukovođenja orijentisanog na izazove i promene u okruženju sa jasno definisanim ciljevima koje treba ostvariti uz optimalno angažovanje i organizaciju resursa.

Predsednik Skupštine Grada, Balint Pastor rekao je na obeležavanju jubileja da je uspostavljanje adekvatnog sistema upravljanja otpadom ogroman zadatak za sve optšine i gradove u Srbiji, te istakao činjenicu da u gradu svi sistemi predstavljaju celinu. On je naglasio da je pre dva dana Regionalna deponija dobila integrisanu dozvolu za rad celokupnog postrojenja, te da će se za desetak dana steći uslovi za obavljanje delatnosti ovog preduzeća.

JKP “Čistoća i zelenilo” broji skoro 300 zaposlenih, a održava čistoću i odvozi otpad iz oko 40.000 domaćinstava sa teritorije grada i iz okolnih naselja. U nadležnosti ovog preduzeća je odvoženje i deponovanje otpada, održavanje javnih površina i Zoo higijena. Zahvaljujući svima na doprinosu za uspešan rad preduzeća, direktor Slobodan Milošev je posebno naglasio značaj koji sadašnji i bivši zaposleni imaju u radu preduzeća.

JKP “Čistoća i zelenilo” osnovano je 1948. godine, a u sadašnjem obliku 1990. godine čiji je osnivač Grad Subotica.