JKP „Vodovod i kanalizacija“ u projektu za osnaživanje kapaciteta vodovodnih preduzeća


U upravnoj zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“održan je sastanak na kom su predstavljene dosadašnje aktivnosti sprovedene u okviru projekta pod nazivom „Upravljanje infrastrukturnim sredstvima-Saveti preduzećima vodovoda jugoistočne Evrope“. Projekat je omogućen zahvaljujući Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, vodoprivrednom preduzeću sa Kipra i Međunarodnom udruženju vodovodnih preduzeća u slivu reke Dunav. U projektu učestvuje i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Subotice.

Partner za sprovođenje ovog projekta u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji je Udruženje za tehnologiju voda i sanitarno inženjerstvo iz Beograda. Iz ovog Udruženja objašnjavaju da se putem projekta pruža tehnička podrška i obezbeđuje softver radi implementacije najboljih praksi u ovoj oblasti. Cilj jeste jačanje kapaciteta ljudi u samim vodovodima kako bi vodovodna preduzeća jačala i samim tim unapređivala svoje usluge.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ u aprilu se priključilo ovom projektu, a na današnjem sastanku predstavljen je projekat, kao i dosadašnje aktivnosti koje su sprovedene, sa ciljem da se što više vodovodnih preduzeća priključi projektu kako bi se obezbedilo kvalitetnije vodosnabdevanje u što više gradova u zemlji.

Projekat je započeo u aprilu i trajaće tri godine, a sprovodi se u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i BIH. U projektu pored JKP „Vodovod i Kanalizacija“ iz Subotice, učestvuju vodovodna preduzeća iz još deset gradova u Srbiji.