Jerinkić: Tražićemo smanjenje poreza i doprinosa

Sa ovako visokim porezima i doprinosima polako se gubi snaga i energija i mislim da se neće ostvariti ekonomski rast, poručio je predsednik Udruženja poslodavaca grada Subotice Milan Jerinkić, uoči okruglog stola koji će na ovu temu biti održan u četvrtak u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 11h. Ovaj događaj zajednički organizuju tri subotička udruženja, odnosno Udruženje poslodavaca grada Subotice, Udruženje trgovaca Subotice, te Udruženje privrednih društava i preduzetnika.

Smanjenje poreza i doprinosa, povećanje plata i zaustavljanje iseljavanja radne snage biće teme okruglog stola koji će biti održan u četvrtak. Organizatori ističu da je došlo krajnje vreme da se nešto uradi po tom pitanju, i dodaju da su porezi i doprinosi sada oko 68 odsto, što veoma opterećuje poslodavce i radnike.

Predsednik Udruženja poslodavaca grada Subotice Milan Jerinkić navodi da bi odlazak mladih ljudi iz grada jednim delom mogao da se spreči smanjenjem poreza i doprinosa, te povećanjem plata.

Na okruglom stolu će, između ostalih, učestvovati predstavnici Ministarstva za rad, Ministarstva privrede, te Ministarstva finansija, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, sindikata i stručne javnosti. Organizatori pozivaju sve preduzetnike, poslodavce i zanatlije da prisustvuju skupu ističući da je ovo tema od izuzetnog značaja za budućnost naše privrede.