Jedanaesta titula državnog prvaka za fudbalerke „Spartaka“ u godini velikog jubileja

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, na jučerašnjoj sednici, doneo je odluku da se Super i Prva liga Srbije za žene završavaju zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti zbog pandemije virusa covid – 19.

Nakon te odluke, Ženski fudbalski klub „Spartak“, više nego zasluženo, osvojio je jedanaestu, a desetu uzastopnu, titulu državnog prvaka.

Do nove titule, koja ima posebnu draž, jer dolazi u godini velikog jubileja – pola veka od osnivanja kluba, popularne „golubice“ došle su sa maksimalnim učinkom od 14 pobeda u 14 odigranih utakmica, sa skorom od 72 postignuta pogotka i samo dva primljena gola.

Osvajanjem ovogodišnjeg naslova prvaka Srbije, igračice Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ izborile su učešće u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona, čiji termini će naknadno biti poznati zbog pandemije korona virusa, koja je izazvala potpuni prekid fudbala širom Evrope Bez obzira na to izabranice trenera Borisa Arsića nisu prekidale trenažni proces ni za vreme trajanja vanrednog stanja, jer su željno iščekivale povratak na teren.

Osvajanjem jedanaeste titule prvaka Srbije, fudbalerke „Spartaka“, na najlepši mogući način, zaokružile su deceniju svoje neprikosnovene vladavine ženskim fudbalom u našoj zemlj, ii još jedanput, su dokazale da su ubedljivo najbolje organizovan ženski fudbalski klub na ovim prostorima.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime