понедељак , 15 августа 2022
Naslovna / Društvo / Predstavljen Nacrt Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021-2035

Predstavljen Nacrt Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021-2035

U Novoj opštini je organizovan javni uvid i prezentacija Nacrta Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021-2035. godine. Ovo je treći Regionalni prostorni plan Vojvodine koji daje strateške odrednice za izradu planske dokumentacije koja je na nižem nivou i za prostorno-plansku dokumentaciju u nadležnosti lokalne samouprave.

Regionalni prostorni plan Vojvodine za period od 2021-2035. godine je najviši planski dokument koji donosi AP Vojvodina i nastavlja postavke prethodnih Regionalnih prostornih planova u Vojvodini. Ovo je treći po redu ovakav plan u Vojvodini- prvi je izrađen 1978. godine i važio je do 2000.Naredni je bio izrađen za period od 2011-2021. godine, tako da novi Regionalni prostorni plan predstavlja kontinuitet planiranja na regionalnom niovu u Pokrajini.

Regionalni prostorni plan Vojvodine treba da identifikuje probleme i razlike na regionalnom nivou, šta je to što je u prethodnom planskom periodu predviđeno, a nije ostvareno i zbog čega, kao i na koji način može da se ostvari u narednom periodu. Ovaj plan je u komunikaciji kako sa prekograničnim tako i sa ostalim regionalnim planovima u Srbiji, ali i sa planskim rešenjima nižeg reda, poput prostornog plana za područja posebne namene, infrastrukturnih koridora, zaštićenih prirodnih dobara itd, ali i planova iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Nacrt Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine za period od 2021-2035. godine izradio je Zavod za urbanizam Vojvodine, a u planu je da se prezentacija Nacrta plana održi u 7 gradova u Pokrajini.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u Kireškoj ulici

RTV Yu Eco  i ove godine organizuje akciju „Da se zna ko kosi, a ko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.