понедељак , 24 јануара 2022
Naslovna / Sport / Izuzetan uspeh Subotičanke Nore Bognar na Evropskom kupu u Petcenu

Izuzetan uspeh Subotičanke Nore Bognar na Evropskom kupu u Petcenu

Perspektivna članica Planinarsko sportskog kluba „Spartak“ Nora Bognar postigla je izuzetan uspeh na Evropskom kupu, koji je održan u Petcenu, u Austriji.

Na ovom prestižnom nadmetanju, u žestokoj konkurenciji 31 takmičarke, Nora je osvojila prvo mesto u brzinskoj disciplini, a u bolderu bila je druga, dok se u težinskoj disciplini plasirala na sedmu poziciju i tako se u ukupnom plasmanu našla na visokom drugom mestu.

Za taj rezultat njoj je, pored prvog međunarodnog zlata i srebra, pripao i veliki srebrni trofej za ukupan plasman na ovom takmičenju, na kojem su za laskavi epitet pobednika konkurisali sportski penjači iz 33 evropske zemlje.

Inače, Nora Bognar se već šesti put takmičila za ovaj kup, ali. je do sada, imala prosečan uspeh, međutim, zahvaljujući novom režimu priprema, uspela je stići i na sam vrh.

Pored nje, ove godine, na evropskom kupu učestvovalo je još dvoje sportskih penjača iz Subotice. Stela Lakatoš i Maksim Purlija, koji je u kategoriji dece do 10 godina osvojio sedmo mesto u brzinskom penjanju. U težinskoj disciplini bio je deveti, a u bolderu 14, dok je u ukupnom plasmanu završio na desetoj poziciji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Još jedna ubedljiva pobeda košarkaša „Spartaka“ za prvo mesto na tabeli

Košarkaši „Spartaka“ opravdali su ulogu favorita i u poslednjem, 14. po redu, kolu regularnog dela …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *