Izgradnja fabrike za proizvodnju litijum-jonskih baterija počinje naredne godine

Kompanija “ElevenEs” započeće izgradnju fabrike za proizvodnju litijum-jonskih baterija za vozila krajem sledeće godine na teritoriji nekadašnjeg “29. novembra”. “ElevenEs” predstavlja razvojni industrijski projekat multinacionalne kompanije “Al Pack Group”, a ovim projektom predstaviće se i na Svetskoj izložbi u Dubajiu.ožbi u Dubajiu.

Kompanija “ElevenEs” ove godine otvorila je savremeni razvojno-istraživački centar u Subotici za LFP litijum-jonske baterije, pri sedištu matične kompanija “Al Pack Group”. Kako navodi osnivač i izvršni direktor “ElevenEs”, Nemanja Mikać, ovaj projekat je veoma dinamičan, brzo raste i sastojaće se od nekoliko faza.

Podršku projektu pružio je i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Cilj Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije jeste da pomogne porodične kompanije, a ova je primer jedne izuzetno uspešne kompanije sa međunarodnim ugledom, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević. On je naveo da je ideja da “Al Pack Group” ovim projektom bude deo delegacije AP Vojvodine na Svetskoj izložbi u Dubaiju.

Projektom je predviđeno zapošljavanje oko dve hiljade ljudi. Izgradnja fabrike na teritoriji nekadašnjeg “29. novembra” predviđenja za kraj naredne godine.