Izabrani su najbolji sportisti Subotice u 2020. godini

U organizaciji „Subotičkih novina“, lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice, izabrani su najbolji sportisti i sportski kolektivi našeg grada u 2020. godini.

Žiri sastavljen od nekadašnjih dobitnika ove nagrade, u akciji „Sportista godine“, izabrao je najbolje pojedince u pionirskoj, juiniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i najbolje sportske klubove i dobitnike posebnih priznanja.

Za najboljeg sportistu Subotice u konkurenciji pionira izabran je Filip Kulić, gimnastičar „Partizan – Željezničara“. Na drugom mestu našao se džudista Mateja Borojević, a treći je jedriličar Nenad Zakić.

Među juniorima, u 2020. godini na pobedničkom postolju našla se Nina Šabić, gimnastičarka Sokolskog društva „Spartak“, koja je iza sebe ostavila veslačicu „Palića“ Nikolinu Đorđević i biciklistu Marka Perčića.

Za najboljeg seniorskog sportistu izabran je rvač „Spartaka“ Davor Štefanek, koji je, ove godine, na Svetskom kupu u Beogradu završio svoju izuzetno uspešnu sportsku karijeru, a ovo prestižno priznanje pripašće mu po osmi put.

Najbolji sportski kolektiv u godini koja je na izmaku je Tenis klub „Spartak“, a, pored njega, priznanja su zaslužili Ženski fudbalski klub „Spartak“ i Klub dizača tegova „Spartak“.

Posebna priznanja za jubileje i istaknute rezultate pripašće: Ženskom fudbalskom, Stonoteniskom i Muškom odbojkaškom klubu „Spartak“, jedriličaru Edvardu Kirbusu, plivaču Ištvanu Priboju i bokseru Veljku Gligoriću.

Svečano uručenje priznanja najboljim sportistima grada obaviće se 28. decembra.