INFOBLOK 16.01.2023.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u okviru svoje posete Subotici, otvorio je danas u centru grada Klub za osobe sa invaliditetom „Zvuci srca Subotica“.

Ove godine povećana su sredstva iz gradskog budžeta za program Narodne kuhinje Crvenog krsta sa 32,5 na 36,7 miliona dinara. S obzirom na rast cena u proteklom periodu ovaj novac će biti dovoljan za obezbeđivanje obroka za 1200 korisnika programa Narodne kuhinje koliko ih je bilo i do sada.

Ove godine pravo na besplatnu užinu ostvarilo je blizu 800 đaka iz 20 osnovnih i 2 specijalne škole,a grad je iz budžeta opredelio 18,8 miliona dinara za ovu namenu.

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici oko pedeset domaćinstava Kosovske ulice koji stanuju uz prugu strahuju da će ostati odsečeni od grada. U nadi da će problem biti rešen prikupili su i peticiju, ali konkretan odgovor od nadležnih još uvek nisu dobili.

Fudbalerke Spartaka počele su sa priprema za prolećni deo prvenstva. Posle par dana boravka u Subotici ekipa odlazi u Tursku gde će odigrati i nekoliko kontrolnih mečeva.