Iako su ostali bez odličja, subotički sportisti, ipak, su zadovoljni svojim učešćem na ovogodišnjem EYOF-U

Na ovogodišnjem EYOF-u, Evropskom olimpijskom festivalu mladih, koji je održan u Mariboru, sportsku Suboticu i Srbiju predstavljalo je troje perspektivnih sportista: teniserka Lana Virc, gimnastičar Filip Kulić i džudista Mateja Borojević.

Na ovom prestižnom nadmetanju, kao demonstrativni sport, predsttavljeno je dizanje tegova, a uloga promotera pripala je Subotičaninu Ivanu Erdegu.

Po povratku iz Slovenije, svoje utiske sa ovog takmičenja podelio je sa nama džudista „Spartaka“ Mateja Borojević, koji je u borbi sa Estoncem Masakom, odlukom sudijske trojke, bio diskvalifikovan i ostao je bez plasmana.

Uprkos svim tim nepredviđenim pehovima, naš sagovornik će učešće na proteklom EYOF-u pamtiti kao jedno izuzetno lepo iskustvo, koje mu je poslužilo i kao neka vrsta dodatne pripreme za učešće na predstojećem Svetskom kadetskom prvenstvu, koje će se, krajem meseca, održati u Zagrebu.

Iako na ovogodišnjem EYOF-u u Mariboru među Subortičanima nije bilo biciklista „Spartaka“, njihov trener Dejan Perčić, koji je kao selektor, predvodio kadetsku biciklističku reprezentaciju Srbije.