Humanitarna akcija “Kutija od srca” održava se tradicionalno i ove godine

Učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić” dali su sve od sebe da ove godine ulepšaju praznike svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije i škole “Dositej Obradović”. “Ivan Goran Kovačić” već nekoliko godna unazad održava ovu plemenitu akciju darivanja u vidu školskog pribora, slatkiša i igračka.

Đaci OŠ “Ivan Goran Kovačić” sa kojima smo razgovarali, za ovu lepu akciju čuli su od svojih učitelja i kako kažu raduju se sledećoj godini, kada će ponovo učestvovati i pripremati paketiće za svoje vršnjake.

Inicijatori ove humanitarne akcije jesu učenički parlament i nastavnica Aniko Halgat Šomođi. Svake godine, učenici prikupljaju i donose slatkiše, školski pribor i igračke za decu kojoj je to potrebno, kaže Branka Bešlić, direktorka škole. Dodaje da je bio veliki odziv učenika, čak i u ovim sprecifičnim okolnostima, kada su deca pratila nastavu onlajn. Ove godine paketiće će dobiti deca Kosova i Metohije i iz škole “Dositej Obradović”.

Prikupljen je veliki broj paketića, a kako su naveli iz škole, veoma im je drago što su imali prilike da usreće mališane ali i da podstaknu saosećajnost i humanost kod učenika. Pored znanja koje usvajaju u školi, učestvovanjem u ovoj lepoj akciji, imaju priliku da nauče šta je humanost i plemenitost, a to je najvažnije.