Humana subota okupila dobrovoljne davaoce krvi na Paliću

U organizaciji Crvenog krsta Subotica, u subotu je na Velikoj terasi na Paliću održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi Humana subota. Akciji se odazvao veliki broj građana, od kojih je 79 i doniralo dragocenu tečnost.

Najveća akcija subotičke organizacije Crvenog krsta koja je ove godine održana 21. put, po tradiciji, okupila je veliki broj humanih Subotičana, koji su došli kako bi pomogli onima koje čeka teška životna bitka.

Među dobrovoljnim davaocima, bio je i Žolt Sendi, koji krv daje redovno od 18. godine. Kao medicinski radnik, najbolje zna koliki je značaj dobrovoljnog davalaštva.

Na akciju se prijavilo 92 dobrovoljnih davalaca, a nakon lekarskih kontrola, njih 79 uspešno je dalo krv. Među davaocima krvi, bilo je 25 žena, kao i osmoro onih koji su se prvi put upisali kao dobrovoljni davaoci.

Tokom „Humane subote” građani su imali prilike i da se upišu u bazu davalaca matičnih ćelija.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. jun, Crveni krst Subotica obeležiće svečanom dodelom plaketa dobrovoljnim davaocima koji su dali krv 35,50, 75 , 100 i 100+ kao i zahvalnica “ Široko Srce” za hajhumaniju srednju školu, fakultet, kompaniju i naseljeno mesto.