Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Narodnog pozorišta

Narodno pozorište Subotica stiglo je do kraja još jedne izuzetno uspešne pozorišne sezone. Predstavnike institucije  kulture koja godinama pronosi slavu našeg grada, upravnika Miloša Nikolića i prvakinju drame, glumicu Minju Peković danas je, u svom kabinetu, primio  gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da je Narodno pozorište temelj kulture ovog grada, jer otvara nove perspektive i inspiriše kroz pozorišnu umetnost. „Vaša posvećenost, hrabrost, talenat i vizija učinili su da na novi način osvetlite scenu i pomerite granice umetničkog izraza. Naša podrška pokazuje koliko cenimo vaš rad, a vi nam višestruko uzvraćate. Neka vas naša zahvalnost i divljenje podstaknu na nove podvige i predstave koje ćemo pamtiti i o njima pričati.  Želimo vam mnogo uspeha u budućim projektima i neka vam svaka nova predstava bude prilika da nas iznova očarate, kako ste do sada činili. Hvala vam na svakoj glumačkoj bravuri i na svakoj poruci koja nas je, upućena  sa scene, oplemenila“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijemu i podršci bez koje, kako je rekao, ne bi bilo ovakvih umetničkih podviga, Miloš Nikolić je kazao da svaka pozorišna sezona iziskuje, pre svega, dobro planiranje, a zatim i realizaciju planiranih projekata koje na sceni ocenjuje publika.

„Ovaj, veoma zahtevan, proces traži potpunu posvećenost, kreaciju, talenat, rad i rezultat ne može izostati. To je subotičko pozorište i dokazalo, očaravši publiku svojim vrhunskim interpretacijama koje izazivaju emociju.  Osam premijera u obe drame, brojna gostovanja, festivali, pozivi, nagrade, zaista su  impresivni rezultati na koje smo ponosni”, istakao je Nikolić.

U osam premijera, podsetimo, članovi oba ansambla na sceni su realizovali zanimljiva viđenja iluzije života. Igrali su kabare posle dužeg vremena, imali saradnju sa rediteljima i pozorištima iz inostranstva, uradili koprodukciju, Minja Peković obeležila je sezonu autorskim projektom, gde je potpisala tekst, režiju i ostvarila fantastičnu glumačku bravuru.

U predstavi „Bravo za klovna” ispričala je svoju priču, u želji da ohrabri sve žene koje prolaze ili su prošle njenim putem izlečenja. Ogromnu hrabrost nagradila je publika na gostovanjima i na matičnoj sceni stajaćim ovacijama, a žiri 47. Dana satire Fadila Hadžića u Zagrebu, Minji je dodelio dve nagrade, za glavnu žensku ulogu i posebnu nagradu za specijalno postignuće. I to je samo deo ostvarenih uspeha…

Ovih dana, na kraju sezone, Narodno pozorište nastupilo je na Beogradskom letnjem festivalu BELEF-u gde je monodrama „Bravo za klovna“ iznova doživela stajaće ovacije, a Drama na mađarskom jeziku se vratila sa festivala u Kišvardi.

Prethodni članak
Sledeći članak