Gimnastičarke „Spartaka“ očekuje zahtevna takmičarska godina

Protekla godina, u rezultatskom smislu, bila je više nego uspešna za gimnastičarke Sokolskog društva „Spartak“.

Pored brojnih medalja, koje su osvojene na svim važnijim domaćim takmičenjima, vredne i pesrspektivne članice ovog subotičkog sportskog kolektiva mogu se pohvaliti da u svojim redovima imaju Ninu Šabić, koja je, zajedno sa gimnastičarem ovdašnjeg „Partizan-Željezničara“, Filipom Kulićem, proglašena za najboljeg sportistu grada u 2019. godini u konkurenciji pionira.

Takvi zavidni rezultati, sa jedne strane potvrda su višegodišnjeg ozbiljnog i sistematskog rada, a sa druge strane predstavljaju obavezu više u takmičarskoj sezoni, koja će startovati na proleće.

U okviru tradicionalne aikcije „Izbor najboljih sportista i sportskih kolektiva našeg grada“, posebno priznanje za pedeset godina rada u ženskoj gimnastici uručeno je Nadi Drakulić, iskusnom treneru Gimnastičko sokolskog društva „Spartak“.

Za pola veka rada u ovoj izuzetno zahtevnoj, ali i veoma atraktivnoj sportskoj disciplini, naša današnja sagovornica okušala se prvo kao takmičarka, potom kao trener, a sada i kao sudija.

Uloga arbitra izuzetno je teška i odgovorna, pogotovo kada se na istom nadmetanju, pored vežbačica iz matičnog, nađu i takmičarke iz drugih klubova, a pitanje pobednika često odlučuju nijanse.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime