Gerontološkom centru u Subotici 6,3 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku,demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić direktoru Gerontološkog centra Nenadu Ivaniševiću, uručio je dva ugovora u vrednosti od 6, 3 miliona dinara. Uručena sredstva biće uložena za opremanje centralne kuhinje i praone kao i za program podrške porodici.
Iz Gerontološkog centra navode da iz Pokrajinskog sekretarijata prate ideje i potrebe ustanove i shodno tome ostvaruju saradnju. Dobijena sredstva namenjena su za opremanje centralne kuhinje i praone kao i za program podrške porodici kroz savetodavne i socijalno edukativne usluge.
Kako navodi Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku,demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, cilj rada Pokrajinske vlade jeste prepoznati probleme i prioritete kao i pojedinačne situacije u 27 ustanova za smeštaj korisnika na teritoriji AP Vojvodine.
U poslednje tri godine iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 43, 2 milion dinara za Gerontološki centar Subotica. Po poslednjem konkursu Gerontološki centar Subotica dobio je 6,3 miliona dinara.
Iz lokalne samouprave navode da je bitno naglasiti da su pored ustanova socijalne zaštite poput Gerontološkog centra ali i Doma “Kolevka” koje su putem konkursa dobile sredstva, prepoznata i udruženja građana našeg Grada. Kako je rečeno, iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, pružaju punu podršku ustanovama našeg Grada.
Opremanje centralne kuhinje i praone doprineće poboljšanju kvaliteta usluga koje Gerontološki centar pruža korisnicima.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime