Fudbalski klub iz Bačke Topole novi je član Prve savezne igre

Prema pisanju Sportskog žurnala, predstavnici ovogodišnjeg prvaka Srpske lige  – grupa Vojvodina, Fudbalskog kluba Bratstvo 1946, obavestili su Fudbalski savez Vojvodine da zbog finansijskih problema, infrastrukture i pravilnika o stručno-pedagoškom radu, odustaju od takmičenja u višem rangu.

U ovakvim slučajevima, Pravilnik nalaže da se mesto u višoj ligi ponudi drugoplasiranom timu, što je, u ovom slučaju, Omladinac iz Novih Banovaca, ali kako ni ovaj tim nema adekvatne uslove za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, pozivnica je otišla na adresu trećeplasiranog, koji je, konačno, prihvatio ponudu, a u  pitanju je ekipa iz Bačke Topole.

Ovaj klub, na čijem čelu se, kao šef stručnog štaba,odnedavno, nalazi Petar Kurćubić, inače, nekadašnji šef stručnog štaba Fudbalskog klouba Spartak, već je dostavio dokaze da ispunjava sve uslove za takmičenje u višem rangu, pa je sada preostalo samo da Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije verifikuje predlog Fudbalskog saveza Vojvodine.

Samo da podsetimo, Fudbalski klub iz Bačke Topole je, samo pre nekoliko dana, predstavio ozbiljan projekat u kojem učestvuje i Fudbalski savez Mađarske i u koji će, navodno, biti uloženo devet i po miliona evra.