Fudbalerke „Spartaka“ „Bajern“ iz Minhena dočekaće na terenu kraj somborske kapije

С А О П Ш Т Е Њ Е

ЗА ЈАВНОСТ (ЖФК СПАРТАК)

 

Женски фудбалски клуб „Спартак“ из Суботице након великог пласмана у УЕФА лигу шампиона (међу 32 најбоље екипе у Европи) обавештава ширу спортску јавност да ће Суботица поново имати улогу домаћина најпрестижнијег и најмасовнијег европског такмичења УЕФА лиге шампиона за даме.

ЖФК „Спартак“  је ове године фуриозно прошао кроз квалификације за лигу шампиона, победивши првака Израела 1:0, првака Црне Горе 4:0 и на крају у одлучујућој утакмици за даљи пласман швајцарски Базел  са 5:0. Вољом жреба, Спартак је добио противника у лиги шампиона –немачког великана Бајерн из Минхена.

Руководство актуелног шампиона Србије у женском фудбалу ЖФК „Спартак“ уз велику подршку локалне Самоуправе Града Суботице показало је висок степен одговорности и оданости према свом граду омогуђивши нашим суграђанима да ипак гледају утакмицу УЕФА лиге шампиона – 12 септембра 2018.године од 16:30 часова крај Сомборске капије на стадиону ФК Бачка 1901 у Суботици.

Имајући у виду да је реновирање градског стадиона у Суботици у току, ЖФК Спартак  је уз подршку руководства Града Суботице и руководства ФК Бачка 1901 донео одлуку да буде домаћин прве утакмице УЕФА лиге шампиона у Суботици на стадиону ФК Бачка 1901. Клуб је успео да обезбеди  све пратеће  сагласности и дозволе од УЕФА за одигравање утакмице лиге шампиона на стадиону ФК Бачка 1901 у Суботици,  тако да ће званично Град Суботица и ЖФК Спартак бити домаћини Бајерну из Минхена у оквиру утакмице најпрестижнијег европског  клупског  такмичења за даме – УЕФА лиге шампиона (сезона 2018/19) које на програму 12 септембра од 16:30 часова.

Како УЕФА лига шампиона  као највиши степен такмичења има своје високе европске стандарде, клуб се побринуо да цена улазница буде прилагођена домаћим стандардима у односу на остатак Европе где клубови постављају много веће стандарде и цене карата. Цена улазнице за централну трибину стадиона Бачка износиће 1.000,00 динара а остале позиције ће износити 600,00 динара.

Ово је догађај који ће се засигурно дуго памптити и са којег вреди пренети утиске многим будућим генерацијама. Позивамо грађане Суботице  и све спортске раднике широм Србије и региона да буду подршка нашим девојкама у историјском мечу против моћног и богатог Бајерна из Минхена.

Реванш утакмица се игра две недеље касније у Минхену, 26.09. од 19:00 часова на стадиону кампа Бајерн Минхена.