Finale Zavičajnog kupa frepublike Srpske u malom fudbalu održaće se 19. septembra, u Hali sportova

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji” u utorak, 19. septembra, sa početkom od 18 časova, u Hali sportova, odigraće se finale „Zavičajnog kupa Republike Srpske” u malom fudbalu u konkurenciji pionira, seniora i veterana.

U završnicu Kupa plasirali su se pobednici četiri regionalna centra: Novog Sada, Beograda, Zrenjanina i Subotice, a nakon kvalifikacionih utakmica koje su se odigravale tokom juna i jula meseca. Početkom septembra u Zrenjaninu su odigrani mečevi četvrtfinala i polufinala, dok je Subotici pripala čast da bude domaćin finalnog susreta ovogodišnjeg Kupa Republike Srpske.

Prva utakmica je na programu u 18 časova, u kojoj će snage odmeriti najmlađi učenici, pioniri  ekipa „Srpska”  Beograd i „Drina” Višegrad. Od 18 i 45 sastaju se veterani „Srpska ” Beograd i „Borike” Nova Pazova, dok se finale u konkurenciji seniora igra od 19 i 30, a sastaju se „Drina river” Beograd i Zavičajna zajednica „Republika Srpska” Subotica. Domaći tim predstavljaju igrači ekipe „Proneks” iz Novog Žednika.

Sportskoj manifestaciji  „Zavičajnog kupa Republike Srpske” prisustvovaće legende srpskog fudbala i bivši igrači Crvene zvezde, Dule Savić i Vladimir Petrović Pižon, kao i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović, predstavnici Ministarstva omladine i sporta RS i brojni drugi gosti. Nakon finalnih utakmica sledi „treće poluvreme”, gde će u restoranu „Spartak” biti priređena zabava za goste.