Epidemiološka situacija u Opštoj bolnici je i dalje nesigurna

Epidemiološka situacija u Opštoj bolnici je i dalje nesigurna, ali broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju stagnira. Ponovo je počeo sa radom sistem elektronskog zakazivanja pregleda, te se dnevno u ambulantama ove zdravstvene ustanove pregleda između 700 i 900 pacijenata.

U Kovid-respiratornoj ambulanti Opšte bolnice dnevno se pregleda između 50 i 60 pacijenata, dok broj pacijenata na bolničkom lečenju stagnira između 50-70, a trenutno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog korone hospitalizovano 62 pacijenta. Kako podseća direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar, tokom prethodnog talasa korona virusa kada je u bolnici ležalo blizu 200 pacijenata na lečenju, a na intenzivnoj nezi bilo do 20 pacijenata, sada je manje onih koji se zadržavaju na bolničkom lečenju, ali je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

Sa popuštanjem prethodnog talasa korona virusa, postepeno je povećavan i broj pregleda u bolničkim specijalističkim ambulantama, a odnedavno je ponovo počeo sa radom i sistem elektronskog zakazivanja pregleda, tzv. IZIS, a proširen je i operativni program. Broj operacija na nedeljnom nivou kreće se između 30 i 50, a broj pregleda u ambulantama dnevno se kreće između 700 i 900.

Pored Infektivnog odeljenja, u kovid crvenoj zoni Bolnice nalaze se još dva odeljenja, od kojih je jedno prazno, spremno za slučaj nepredviđenog skoka broja zaraženih infekcijom kovid-19.