Džudo klub „Spartak“ biće domaćin finala ovogodišnje Evrolige

Predstavnici Džudo kluba „Spartak“ uspešno su priveli kraju prvi deo takmičarske sezone, u kojem su učestvovali na 22 turnira.

Zbog prelaska mlađih takmičara u starije kategorije, broj osvojenih medalja bio je nešto manji u odnosu na isti period prošle godine, ali se Subotičani, koji se, do sredine avgusta, nalaze na zasluženom godišnjem odmoru, ipak, mogu pohvaliti sa osamdeset osvojenih odličja.

Iako će prva takmičarska iskušenja za džudiste i džudistkinje „Spartaka“ startovati tek na jesen, u klubu se već „punom parom“ odvijaju pripreme za predstojeći tradicionalni „Turnir grada Subotice“ , koji će se, ujedno, bodovati i za takozvanu Evroligu, čiji začetnik je, pre osam godina, bio, upravo, Džudo klub „Spartak“. Pošto je ovogodišnji kalendar takmičenja izuzetno zgusnut zbivanjima, sporazumno je odlučeno da se finale Evrolige u ovoj sezoni organizuje u našem gradu, koji se, mnogo puta, pokazao i dokazao kao izvanredan domaćin i organizator brojnih domaćih i međunarodnih sportskih takmičenja.

Pošto je u Džudo klubu „Spartak“ nastupila neminovna smena generacija, došlo je i do personalnih promena u trenerskom kadru. Pored osam dosadašnjih stratega, koji uhodano rade u: subotičkoj Hali sportova, Vatrogasnoj četi, kao i u sekcijama Čantavir i Bajmok, stručni rad je, ovih dana, pojačan angažovanjem još jednog mladog i ambicioznog trenera. U pitanju je 19 godišnji takmičar Nemanja Nikolić, koji studira naVisokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici i nada se da će svoje dosadašnje sportsko i životno iskustvo uspeti da prenese na mlade takmičare čije vreme tek dolazi.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime