Džepne krađe u Subotici

Broj džepnih krađa u našem gradu u prva dva meseca ove godine manji je za četvrtinu u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci PU Subotica. Žrtve ovih krivičnih dela su najstariji sugrađani, dok su počinioci mahom maloletnici romske nacionalnosti od ranije poznati policiji.

Prema podacima iz PU Subotica u prva dva meseca ove godine prijavljeno je 26 džepnih krađa, dok je u istom periodu 2020. godine prijavljeno 36 ovih krivičnih dela. Broj džepnih krađa u našem gradu u navedenom periodu ove godine je za četvrtinu manji u odnosu na isti period prošle godinu, navode u PU Subotica.

Žrtve džepnih krađa su najviše najstariji Subotičani, a najviše ovih krivičnih dela zabeleženo je na području užeg gradskog jezgra gde je najveći broj trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata i gde je najveća koncentracija ljudi. Izvršioci ovih dela su mahom maloletna lica romske nacionalnosti od ranije poznati Policiji kao izvršioci istih ili sličnih krivičnih dela.

Iz PU navode da će nastaviti saradnju sa lokalnom samoupravom po pitanju uspostavljanja video nadzora na kritičnim lokacijama u gradu, kao i sa Centrom za socijalni rad budući da je veliki broj izvršilaca džepnih krađa među maloletnim licima.