Dve medalje za Subotičane na Prvenstvu Evrope u paratekvondou

Dve medalje za Subotičane na Prvenstvu Evrope u paratekvondou

Na Prvenstvu Evrope u paratekvondu, koje je održano u Sofiji, 33. godišnja Subotičanka Marina Dubravac, koja se ovim borilačkim sportom bavi samo osam meseci, nadmoćno je osvojila zlatnu medalju i tako je dokazala da i osobe, koje boluju od dečije cerebralne paralize, i te kako mogu postizati vrhunske sportske rezultate.

Pored nje, na ovom takmičenju naš sugrađanin Ognjen Meškov izborio se za bronzano odličje, tako da je Subotica, kao grad sportova, postala bogatija za još dva velika međunarodna sportska dostignuća.

Izjava – Marina Dubravac, prvakinja Evrope u paratekvondou

Iako ova skromna devojka živi i trenira u Subotici, ona je članica Tekvondo kluba „Tigra“ iz Beograda, gde, zbog teške finansijske situacije, na treninge odlazi jedanput mesečno, ali je to ni malo ne sprečava da postiže vrhunske rezultate, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Pre nego što je počela da trenira tekvondo, Marina Dubravac rekreativno se bavila biciklizmom, a bavljenje sportom u mnogome je poboljšalo njeno zdravstveno stanje, pa ona sada ima znatno manje komplikacija u održavanju ravnoteže i mnogo lakše se kreće ne samo na strunjači, nego i u svakodnevnom životu.