Druženje učenika OŠ „Sveti Sava“ i učenika OŠ „Janoš Aranj“ iz Oroma

U okviru Projekta „Učenje jezika sredine“ u OŠ „Sveti Sava“ održan je šesti ciklus radionica u kojima su učestvovali đaci ove škole, kao i đaci OŠ „Janoš Aranj“ iz Oroma. Cilj radionica jeste da se deca druže, upoznaju, ali i da nauče jezike sredine, poručuju direktori škola.

Da jezičke barijere nisu prepreka za razumevanje još jednom su potvrdili učenici subotičke OŠ „Sveti Sava“ i njihovi gosti, učenici OŠ „Janoš Aranj“ iz Oroma. Deca su se zajedno družila, igrala i učila jezik svojih drugara, a svojima kućama otišli su sa željama da se što pre ponovo sretnu.

Saradnja između dve škole traje već više od godinu dana, a ona je prošle godine na Dan škole „Sveti Sava“ krunisana i sporazumom o saradnji koji je potpisan od strane direktora. Učenici iz Subotice i Oroma i ranije su imali priliku da se druže, ali današnji susret je po prvi put realizovan u centralnoj školi.

Na današnjim radionicama učestvovalo je 120 đaka od 1. do 4. razreda. U sklopu posete sastali su se i članovi đačkog parlamenta iz ove dve škole koji su, između ostalog, razgovarali i o narednim susretima i nastavku saradnje koja je sasvim izvesna.