Donacija za korisnike Narodne kuhinje

Predstavnici manifestacije „Kobasicijada“ iz Turije donirali su Gradskoj organizaciji Crvenog krsta 50 kg čuvene turijske kobasice. Donacija će biti upotrebljena za pripremu obroka u okviru programa Narodne kuhinje.

Na Malom Korzou danas je 36. put po redu održana promocija čuvenih specijaliteta turijske „Kobasicijade“. Predstavnici Udruženja “Kobasicijada” po tradiciji donirali su 50 kg turijske kobasice Crvenom krstu kako bi se obezbedio obrok za socijalno ugrožene građane.

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta zahvalili su se na pomoći i podsetili da se u okviru programa Narodne kuhinje svakodnevno pripremaju obroci za 1200 socijalno ugroženih sugrađana.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Ilija Đukanović podsetio je da je Grad u budžetu za ovu godinu opredelio 32,5 miliona dinara za program Narodne kuhinje.

Manifestacija “Kobasicijada” u Turiji biće održana poslednjeg vikenda u februaru, a posetiocima će ove godine biti predstavljena kobasica dugačka 2038 metara.