Donacija Udruženja „Kobasicijada“ Turija Crvenom krstu

Predstavnici Udruženja „Kobasicijada“ Turija uručili su danas na Trgu 50 kg turijske kobasice Crvenom krstu Subotica. Donacija će biti upotrebljena u programu Narodne kuhinje u okviru kojeg se priprema 1200 obroka za socijalno ugrožene Subotičane, a na jelovniku će se naći već od ponedeljka.

 

Udruženje „Kobasicijada“ Turija već 22 godine dolazi u Suboticu i pruža mogućnost Subotičanima da probaju čuvene turijske kobasice. Ovo udruženje dugi niz godina podržava humanitarne programe Crvenog krsta Subotica. Ovo je osma godina kako „Kobasicijada“ Turija uručuje donaciju u vidu hrane za program Narodne kuhinje Crvenog krsta. U toku prepodneva predstavnici Udruženja uručili su Crvenom krstu 50 kg turijske kobasice.

Crveni krst Subotica u okviru programa Narodne kuhinje priprema obrok za 1200 socijalno ugroženih Subotičana. Ova donacija biće na jelovniku već od ponedeljka.

Iz budžeta Grada Subotice za 2018. godinu opredeljeno je 31,2 miliona dinara za Narodnu kuhinju. Početkom 2018.godine broj korisnika Narodne kuhinje povećan je sa 1100 na 1200 korisnika.

Udruženje „Kobasicijada“ Turija je u toku dana do ranih popodnevnih časova imalo 4 štanda na Trgu pa su Subotičani imali priliku da kupe sveže ili pečene turijske kobasice. Iz Udruženja su najavili čuvenu Kobasicijadu u Turiji koja će biti održana 16.-18. februara kada će Turijci pokušati da obore sospstveni rekord u dužini napravljene kobasice. Kako najavljuju ove godine biće napravljena kobasica dugačka 2034 metra, za metar duža od prošlogodišnje.