Dodeljene diplome i pohvale najboljim mladim matematičarima

U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su diplome i pohvale najuspešnijim mladim matematičarima koji su ostvarili zapažene uspehe na takmičenjima iz matematike u ovoj školskoj godini.

U Velikoj većnici Gradske kuće okupili su se učenici osnovnih i srednjih škola sa svojim mentorima sa teritorije našeg grada koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnom takmičenju iz matematike. Puna Velika većnica dokaz je da matematika za mlade Subotičane nije bauk.

Ove školske godine na 24. Okružnom takmičenju iz matematike učestvovalo je 98 učenika osnovnih škola, a njih 62 je nagrađeno i pohvaljeno. Na Okružnom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola učešće je uzelo 43 đaka, a 23 je nagrađeno i pohvaljeno.

Diplome i pohvale najboljim mladim matematičarima uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je istakao da je Grad ove godine opredelio 3 miliona dinara za podršku mladim talentima, a da je u periodu od 2016- 2023. godine sa sva tri nivoa vlasti u opremanje, rekonstrukciju, adaptaciju i izgradnju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada uloženo više od 1,1 milijarde dinara. Grad je u navedenom periodu uložio više od 405 miliona dinara.

Državno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola biće održano u Valjevu 11. maja, dok će za učenike srednjih škola biti organizovano 20. aprila u Novom Pazaru.