Dečije pozorište pokrenulo svoju Internet televiziju

Dečije pozorište pokrenulo je svoju Internet televiziju, te je sadržaj koji ova ustanova kulture producira dostupan gledaocima na YouTube kanalu. Emisije proizvode deca za decu uz podršku zaposlenih u Dečijem pozorištu.

Deca uzrasta od 5-12 godina realizuju emisije iz različitih oblasti koje se emituju na TV DePo YouTube kanalu Dečije pozorišta. Za mališane je ovo iskustvo novo, ali uzbudljivo. Među šezdesetak mališana koji su se prijavili na audiciju Dečijeg pozorišta bili su i Kalina i Mateo koji su se odlično snašli u voditeljskim vodama.

Reditelji Jelena Štetić i Mihajlo Plankoš, ali i glumice Dečijeg pozorišta Danka Balać i Viktorija Palfi, pored snimateljske i ekipe montažera pomažu deci koja rade na projektu Internet televizije Dečijeg pozorišta. Reditelji i glumci prate mališane tokom snimanja i uobličavaju njihove ideje u emisije.

Ideja o pokretanju Internet televizije u Dečijem pozorištu postoji već neko vreme, ali je tek sredstvima Ministarstva kulture prošle i ove godine obezbeđena tehnika koja je omogućila i početak snimanja emisija. Do sada je snimljena 21 dečija emisija u kojima je učestvovalo oko 60 mališana. Ova Internet televizija Dečijeg pozorišta namenjena je deci, a deca su ta koja učestvuju u relaizaciji svih emisija.

Dečije pozorište je okviru projekta Internet televizije produbilo saradnju sa Politehničkom školom čiji će učenici sa novog obrazovnog profila tehničar multimedija od septembra dolaziti na praksu u ovu ustanovu.