Deca sa Kosmeta u poseti drugarima iz Subotice

Trideset đaka sa teritorije Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova stiglo je u petak kod svojih vršnjaka iz 4 subotičke osnovne škole. Ovo je 14. godina da naš grad učestvuje u akciji “Deci Kosmeta sa osmehom- zajedno u školskim kupama” u okviru koje će đaci sa Komseta boraviti u našem gradu 10 dana.

Uprkos tome što autobusu “Subotica trasna” u petak nije bilo dozvoljeno da pređe administrativni prelaz na Kosovu, 30 đaka sa teritorije Kosovskog pomoravlja i iz centralnog Kosova bezbedno su stigli u naš grad. Đaci dolaze sa teritorije opština: Kosovska Kamenica, Kosovska Vitina, Gnjilane, Novo Brdo i Obilić. Oni će u okviru akcije “Deci Kosmeta sa osmehom- zajedno u školskim kupama” provesti 10 dana kod svojih vršnjaka u Subotici.

Đaci iz 4 subotičke osnovne škole biće domaćini deci sa Kosova. Trideset đaka iz osnovnih škola : “Jovan Jovanović Zmaj”, “Sonja Marinković”, “Jovan Mikić” i “ Ivan Goran Kovačić” ugostili su u svom domu đake sa Kosova. Među subotičkim đacima koji po prvi put učestvuju u ovoj akciji su i Vasilije Krstić i Strahinja Kovačevič, učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Akcija “Deci Kosmeta sa osmehom- zajedno u školskim kupama” je počela 2008. godine, a naš grad u njoj učestvuje po 14. put.

Lokalna samouprava podržava ovu akciju, a pomoć i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji grad Subotica pruža i kroz niz drugih akcija tokom godine.

Đaci sa Kosova će u našem gradu boraviti 10 dana tokom kojih će imati priliku da posete nekoliko subotičkih osnovnih škola, lokalnu samoupravu, kao i da se upoznaju sa zanmenitostima u našem gradu i okolini.

Prethodni članak
Sledeći članak