Darovane bebe rođene na Dan grada

Na dan grada, juče su u Opštoj bolnici Subotica rođene 3 bebe- 1 dečak i 2 devojčice. Predstavnici lokalne samouprave su danas, već tradicionalno posetili novorođene bebe i darovali ih simboličnim poklonima.

U ime gradonačelnika čestitku roditeljima beba rođenim na Dan grada, 1. septembra, uputio je član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan samardžić. On je bebama i roditeljima poželeo dobro zdravlje i da deca budu na sreću i ponos svojih roditelja i celog društva, podsećajući na mere podrške kojima Grad pomaže trudnice i porodilje. Samardžić je podsetio i da je prošle godine u februaru u subotičkoj Opštoj bolnici otvoren Centar za vantelesnu oplodnju, kao i da grad finasijski pomaže parovima da ostvare pravo na četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor rekao je da grad uspešno prati republičke i pokrajinske pronatalitetne mere kao i da će i ubuduće stavljati akcenat u svom radu na podršku deci i porodicama. On je uputio čestitke roditeljima u ime Skupštine grada i svoje lično ime.

Ovogodišnja poseta bebama rođenim na Dan grada organizovana je u skladu sa trenutnom epdimiološkom situacijom, te predstavnici lokalne samoprave nisu ulazili u Opštu bolnicu Subotica, a pokloni su majkama uručeni od strane bolničkog osoblja.