„Dani Srpske u Srbiji“

Subotica je jedan od 11 gradova u Srbiji u kojima će u u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biti održana manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“. Program u okviru ove manifestacije u našem gradu biće održan u subotu.

U SKC „Sveti Sava” od 18 časova biće predstavljena edicija „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske” Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Na promociji će govoriti akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a, akademik Novo Pržulj, urednik edicije i prof. dr Zoran Govedar, dopisni član ANURS-a. Od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće nastupiće Etno grupa „Trag”.

Ova višednevna manifestacija kroz različite programske aktivnosti podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne lepote, turistička mesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, i prezentuje investicione mogućnosti. Posebnu saradnju ostvaruju sa zavičajnim društvima i udruženjima u Srbiji.

Kroz različite programe – predavanja, muziku, uz nastup Etno grupe „Trag”, na najbolji način doprinosi se očuvanju nacionalnog identiteta Srba i očuvanju našeg jezika i pisma, kulture, vere i tradicije. Ulaz na programe je slobodan.