Članovi GU “Autizam” u izradi novogodišnjih rukotvorina

Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom “Autizam” svakodnevno okuplja oko dvadesetoro dece koja učestvuju u različitim radionicama. Rukotvorine nastale u ovim radionicama Udruženje oglašava putem društvenih mreža, a prikupljeni novac biće upotrebljen za kupovinu materijala za rad, kao i za plaćanje saradnika.

Ivana Petković svakodnevno učestvuje u izradi medenjaka koje Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom “Autizam” tradicionalno svake godine pravi i prodaje uoči novogodišnjih praznika. Ivana je glavni pekar u kuhinji “Kuće iza duge” gde svojim spretnim rukama umesi više od stotinu medenjaka svaki dan.

“Kuća iza duge” i u ovim teškim vremenima izazvanim epidemijom virusa kovid-19, otvorila je vrata za sve korisnike. Koliko su ovakve aktivnosti važne za decu sa autizmom, ali i drugim smetnjama u razvoju, svedoči Laura Antelj, majka deteta sa autizmom, čije dete je uključeno u radionice koje se ovde organizuju.

Svakog dana oko dvadesetoro dece, podeljeno u manje grupe učestvuje u radionicama koje organizuje Udruženje “Autizam”. Deca zajedno sa saradnicima i roditeljima izrađuju medenjake, novogodišnje ukrase i dekoracije. Sve rukotvorine koje nastaju u ovim radionicama Udruženje oglašava putem društvenih mreža, a prikupljeni novac koristi se za nabavku materijala za radionice, kao i za isplatu novčane naknade za saradnike Udruženja. Održavanje radionica

Iz Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom “Autizam” pozivaju sve sugrađane koji mogu da im doniraju materijal za medenjake, za izradu ukrasa kao i sve drugo što bi mogli da iskoriste za izradu novogodišnjih ukrasa i dekoracije. Iz Udruženja se zahvaljuju svim ljudima velikog srca koji su ih dosada podržali raznim donacijama u vidu materijala, ali i onima koji su kupili njihove rukotvorine.