CEKOR obeležio Dan zaštite životne sredine

Kako bi se javnosti skrenula pažnja na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine, CEKOR je juče, na Dan zaštite životne sredine, u saradnji sa grupom “Zaštitimo šume Subotice” i “Art of Living” Fondacijom, održao niz ekoloških aktivnosti za sve uzraste.

Najbolji drugari Dimitrije Ostojić i Miloš Josimović uz pomoć organizatora i volontera posadili su sadnicu u parku na Prozivci. Kako kažu, važno je da brinemo o okolini u kojoj živimo, a ovu aktivnost videli su kao pravu priliku da i oni daju svoj doprinos.

Sve što se odigrava u životnoj sredini, oslikava se i na naše zdravlje, kaže direktorka Centra za ekologiju i održivi razvoj, Nataša Đereg. Moramo razmišljati šta ostavljamo u nasleđe budućim generacijama, a ovakvim događajima pokreću se lokalna ekološka pitanja i skreće se pažnja javnosti na potrebu očuvanja životne sredine. Kako sagovornica ističe i u našem gradu ima mnoštvo problema u ovoj oblasti.

Jedan od najvećih problema jeste što šume koristimo kao resurs eksploatacije, kaže Jelena Grujičić, iz grupe “Zaštitimo šume Subotice”.

Događaj je organizovao Centar za ekologiju i održivi razvoj u saradnji sa grupom “Zaštitimo šume Subotice” i Fondacijom “Art of Living”.