Blago povećanje broja obolelih od kovida-19

U Kovid – respiratornoj ambulanti Doma zdravlja prosečno se dnevno registruje 55 novoobolelih od infekcije kovid-19, što predstavlja blago povećanje broja obolelih od početka sedmog talasa korona virusa.

U periodu pre dve nedelje u Kovid – respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici za nedelju dana je infekcija kovid-19 potvrđena kod 371 pacijenta, a tokom prošle sedmice kod 391. Juče su lekari u ovoj ambulanti obavili više od 200 pregleda, a virus je potvrđen kod njih 81, ali kako ističe koordinatorka ove ambulante, dr Elizabeta Vrana, ponedeljkom se na pregled uvek javlja veći broj sugrađana, uprkos tome što Kovid ambulanta radi svih 7 dana u nedelji.

Simptomi na koji se pacijenti najviše žale su i dalje isti od početka ovog talasa korona virusa: bol u grlu, curenje iz nosa, malaksalost, temperatura, bolovi u mišićima i zglobovima, a simptomi prolaze za nekoliko dana, objašnjava dr Vrana. U Bolnicu se dnevno upućuje do 3 pacijenta.

Kovid- respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici radi svaki dan u nedelji od 7-22 časa, a testiranja se rade do 21 čas.