Besplatni pripremni časovi za buduće srednjoškolce Muzičke škole

Muzička škola u martu i aprilu organizuje besplatne pripremne časove za buduće učenike Srednje muzičke škole iz teorije muzike i solfeđa na oba nastavna jezika, a za njihovo pohađanje nije potrebna posebna prijava. Za narednu školsku godinu Muzička srednju škola otvara 4 smera na srpskom i dva na mađarskom nastavnom jeziku.

Kao i prethodnih godina, Muzička škola će i ove godine organizovati besplatnu pripremnu nastavu za učenike koji planiraju da upišu Srednju muzičku školu. Za pripremnu nastavu nije potrebna posebna prijava, već je dovoljno da učenik dođe na zakazane datume 18. marta, 1. i 29. aprila u 8 časova u Muzičku školu. Ovim časovima prethodiće zajednički roditeljski sastanak koji će biti organizovan 16. marta od 17 časova na srpskom, odnosno od 18 časova na mađarskom jeziku gde će roditelji dobiti sve informacije koje se tiču nastavnog plana i programa u Srednjoj muzičkoj školi.

Za narednu školsku godinu Srednja muzička škola otvara 4 odseka na srpskom nastavnom jeziku, i to: muzički saradnik- teoretičar, izvođač klasične muzike, izvođač džez muzike i izvođač srpske tradicionalne muzike, dok će na mađarskom jeziku biti otvoren smer za izvođača klasične muzike i muzički saradnik- teoretičar. Srednja muzička škola je Muzička gimnazija jer učenici uz stručne predmete imaju i opšte- obrazovne predmete koji im omogućavaju da nakon završetka školovanja upišu i druge fakultete, a ne samo muzičke akademije.

Više informacija o radu Muzičke škole zainteresovani mogu dobiti na broj telefona: 024/525-672, putem email adrese: [email protected] ili lično u sekretarijatu škole.