Besplatna pripremna nastava u Politehničkoj školi

Besplatna pripremna nastava za prijemni ispit za obrazovni profil likovni tehničar/ tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda u Politehničkoj školi, počinje sutra. Na ovaj smer tokom naredne školske godine biće upisano ukupno 20 đaka na srpskom nastavnom jeziku.

Petra Teodora Babić učenica je 3. razreda smera likovni tehničar u Politehničkoj školi. Ona kaže da je oduvek volela da slika i da ju je umetnost oduvek zanimala, te da je to ono što ju je opredelilo da upiše ovaj smer. Kako kaže, nije se pokajala, a škola je ispunila sva njena očekivanja.

Na pripremnu nastavu za obrazovni profil likovni tehničar/tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda već se prijavilo 20 učenika završnih razreda osnovnih škola. Iz škole pozivaju sve zainteresovane đake, da sutra dođu kako bi stekli uvid u to kako će izgledati prijemni ispit za ovaj obrazovni profil. Svi zainteresovani kandidati bi sutra sa sobom trebalo da ponesu blok br. 5, grafitnu olovku, gumicu i druge crtačke tehnike po izboru. Takođe, mole sve zainteresovane da ponesu i svoje radove kako bi nastavnici mogli da ih pogledaju.

Pripremna nastava za učenike osnovnih škola počinje sutra u 9 časova, a osmaci će do 12 časova sa nastavnicima obrađivati oblast crtanje. Narednog vikenda u istom terminu radiće se slikanje i vajanje. Kandidati za upis u umetničku školu likovne oblasti, odnosno za obrazovni profil u oblasti umetnosti mogu da ostvare na prijemnom ispitu najviše 160 bodova iz svakog dela prijemnog ispita, odnosno ukupno 480 bodova. Bodovi ostvareni na prijemnom ispitu se sabiraju sa bodovima koji su ostvareni po završetku osnovnog obrazovanja. Za polaganje ispita neophodno je osvojiti minimum 290 bodova, a na osnovu ukupno osvojenih poena formira se rang lista za upis kandidata.

Naredne školske godine Politejnička škola na smeru likovni tehničar/ tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda upisuje 20 đaka na srpskom nastavnom jeziku.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime