Bebama rođenim na Dan grada Gradonačelnik uručio vaučer od 40 hiljada dinara

 

Gradonačelnik Bogdan Laban obišao je u subotu bebe, koje su u Opštoj bolnici rođene na Dan grada i uručio njihovim majkama vaučer u vrednosti od 40 hiljada dinara. Na Dan grada u subotičkom porodilištu na svet su došle dve bebe, dečak i devojčica.

Rođendan će na Dan grada slaviti devojčica Dragana Gojković, koja je rođena 1. septembra oko jedan sat posle ponoći i dečak, Nemanja Maravić, koji je na svet došao u 21 čas. Njihovim majkama, Vesni Gojković i Marijani Maravić, gradonačelnik je po praksi koja je uvedena prošle godine uručio vaučer. Načelnik Odeljenja za akušerstvo Opšte bolnice, dr Goran Mavrak zahvalio se gradonačelniku na pomoći upućenoj porodiljama.

Gradonačelnik je obećao da će praksa darivanja beba biti nastavljena i u budućnosti i podsetio da Grad kroz niz pronatalitetnih mera pomaže porodicama. Tako je naveo da je za vantelesnu oplodnju u budžetu za ovu godinu planirano 950 hiljada dinara, a za roditeljski dodatak za rođenje prvog deteta 7,6 miliona dinara.

Gradonačelnik je istakao da ga posebno raduje što se, za razliku od drugih krajeva naše zemlje, u Subotici beleži porast nataliteta. U prvih osam meseci ove godine u Opštoj bolnici rođene su 1022 bebe, što je za čak 130 više u odnosu na isti period prošle godine.