Bakić i Momirović oštro osudili uništavanje natpisa Subotica na mađarskom jeziku

Ministar unutrašnje i spoljnje trgovine Tomislav Momirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najoštrije su osudili vandalski čin uništavanja natpisa Subotica na mađarskom jeziku i poručili da ovakvim provokacijama nema mesta u Srbiji.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najoštrije je osudio vandalski čin uništavanja natpisa Subotica na mađarskom jeziku na Bikovačkom kružnom toku, koji se dogodio u noći između subote na nedelju. On je istakao da pojedinci pokušavaju da naruše istorijski dobre odnose Srba i Mađara i rekao da se vandalizam dogodio i 26. jula ove godine na istom mestu ali sa natpisom sa imenom grada na ćirilici. Bakić je rekao da su službe na terenu i da tragaju za počiniocima, a da sve upućuje na to da su u pitanju isti počionici.

Predstavnik Vlade Republike Srbije, Tomislav Momirović je u ime Vlade osudio vandalski čin uperen protiv bezbednosti građana Subotice i Srbije.

Gradonačelnik Stevan Bakić je apelovao na političke činioce da pažljivo biraju reči u svojim javnim istupima jer kako je rekao, svi treba da damo doprinos u zaštiti svih građana, da pojedinci koji ovo rade ne postignu svoj cilj, a to je destabilizacija grada i države, zaključio je Bakić.