Američki ambasador posetio sedište stranke Saveza vojvođanskih Mađara

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil posetio je sedište stranke Saveza vojvođanskih Mađara gde ga je ugostio lider ove partije, dr Balint Pastor.

Američki ambasador i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara razgovarali su o perspektivi, položaju i ulozi mađarske zajednice, ne samo u Subotici već i u Republici Srbiji, a ambasador je nakon sastanka izrazio nadu da će mađarska zajednica nastaviti da napreduje i daje svoj doprinos kao i do sada.

Neke od tema razgovora bile su i ciljevi Saveza vojvođanskih Mađara, kao i šta je to što ova partija čini u interesu očuvanja identiteta svoje zajednice u Vojvodini i kako zamišljaju svoju ulogu na političkoj sceni Srbije. Pastor je rekao da smatra da ono što su Mađari i Srbi postigli može da posluži kao primer i u ostalim relacijama u regionu, a da će Mađari nastaviti da rade na izgradnji još boljih odnosa između Srbije i Mađarske.

Kristofer Hil i Balint Pastor poslednji put su se sreli u oktobru 2022. godine, kada je američkog ambasadora sadašnji lider stranke Saveza vojvođanskih Mađara primio u svojstvu predsednika Skupštine grada.