Aleksandar Saulić uspešno je debitovao za reprezentaciju Srbije u dizanju tegova

Na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u dizanju tegova za mlađe seniore do 23 godine, koje je održano u Bukureštu, takmičar Kluba dizača tegova „Spartak“- Aleksandar Saulić, osvojio je treće mesto i okitio se bronzanom medaljom u kategoriji do 61 kilograma.

Ovaj uspeh Aleksandar je ostvario u trzaju, podigavši 100 kilograma, a u izuzetno jakoj konkurenciji u izbačaju plasirao se na četvrtu poziciju, sa podignutih 123 kilograma, dok je u totalu, sa 223 kilograma, takođe bio četvrti, iza reprezentativca Švedske.

Ovim uspehom, Aleksandar Saulić postao je treći takmičar u 75. godišnjoj istoriji Kluba dizača tegova „Spartak“ i četvrti muški reprezentativac u istoriji srpskog dizanja tegova, koji je osvojio medalju na Evropskom prvenstvu, dok je njegov strateg Ervin Rožnjik, posle legendarnog Stipana Verta i Zorana Pantelića iz Bača, treći srpski trener, čiji takmičar je postao ponosni vlasnik odličja sa šampionata „starog kontinenta“.

Posle ovog uspeha, subotičke dizače tegova očekuju nove takmičarske obaveze, a neka od tih nadmetanja biće organizovana u Subotici. Već u subotu naš sagovornik i dvojica njegovih izabranika, Balaž Benčik Maša i Tamaš Kajdoči, odlaze u olimpijski centar u mađarskoj Tati, gde će „odraditi“ osmodnevne pripreme za predstojeća velika međunarodna takmičenja, kao što su seniorsko Prvenstvo sveta u Saudijskoj Arabiji i“Mediteranski kup“ na Malti.