Održan Treći susret učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine

U Visoko tehničkoj školi strukovnih studija održan je Susret učenika srednjotehničkih škola Vojvodine. Tom prilikom ova ustanova dodelila je najboljim učenicima vaučer u vrednosti od 10 000 dinara, koje će đaci pri upisu u ovu školu moći da iskoriste.
Na Trećem susretu učenika srednjih tehničkih škola Vojvodine, prisustvovali su učenici svih kategorija tehničke struke, sa svojim mentorima. Neki od đaka za radove koje su predstavili izdvojili su i po nekoliko meseci,a kako kažu, pomoć mentora, ali i roditelja nije izostala. Neki od učenika osvajali su značajna priznanja i tokom osnovne škole, a po rečima đaka ovakvi susreti su bitni za informisanje o daljem školovanju.
Susreti ovog karaktera veoma su značajni, zbog toga što omogućavaju učenicima da bolje sagledaju mogućnosti za dalje školovanje, navodi profesor Tehničke škole Ada, Jožef Karačonji. Za pojedine učesnike predstavljanje rada i učešće u susretu, dobra je proba kao i priprema za odbranu diplomskog rada.
Na ovogodišnjem susretu učestvovali su učenici iz Bečeja, Ade, Kanjiže i Subotice. Ovaj događaj pre svega je namenjen učenicima završnih razreda, a ove godine prisustvovali su i učenici prvih i trećih razreda srednje škole. Najveći značaj ovog susreta jeste da se pored toga što predstavljaju svoje radove, đaci pre svega upoznaju i stvaraju nove kontakte, poručili su organizatori.
Na ovogodišnjem susretu učestvovalo je 32 učenika, za 12 najboljih učenika VTŠ izdvojila je vaučere u vrednosti od 10 000 dinara, koje će đaci pri upisu u ovu ustanovu moći da iskoriste.